logo_trondheim.png

4. 4 - Barn og unge
  5. 5 - Møteplan for menighetsrådet

Velkommen til Døves menighet Trondheim

- en menighet i Den norske kirke for døve og tunghørte som bruker tegnspråk.

døvekirken_15.jpgDøvekirken og Klosterbakken er våre to viktigste samlingssteder i Trondheim.  Menighetskontor med daglig leder, prester og kateket finner du i Klostergata 60. Her bruker vi tegnspråk.

Menigheten strekker seg både sørover mot Dovre og Røros og nordover mot Bodø og Salten-området. Hvor du enn bor i dette området, er du velkommen til å ta kontakt med oss.  Vi har konfir-mantundervisning og trosopplæ-ringsarbeid. Vi har regelmessige gudstjenester og hyggetreff og menighetskvelder i Trondheim. Vi samarbeider med døveforeninger i hele distriktet om gudstjenester utenfor Trondheim.

Vi samarbeider også gjerne med menigheten der du bor. Døvekateketen kan være med på konfirmantundervisning eller annet trosopplæringsarbeid. Prestene har besøkstjeneste og kan bistå ved dåp, konfirmasjon, vigsler og begravelser. Menigheten er også engasjert i to misjonsprosjekter – på Madagaskar og i Eritrea.

Ny generalsekretær i Signo

Skrevet den 22.06.2016

Signos nye generalsekretær lærte tegnspråk av kirketjeneren i Trondheim Døvekirke for 30 år siden. Det sitter ennå i hodet og hender.

Guds Lam -

Skrevet den 14.03.2016

Fårikål og pinnekjøtt er vel de mest norske middagene der vi spiser lammekjøtt. Det er på høsten når det er slaktetid. Når det er jul, har kjøttet fått tid til å tørke og gjerne bli røkt i tillegg. Det smaker så godt. I andre land er lammekjøtt knyttet til påske. I Norge er det også mange som spiser lammelår til påske.

Camilla - ny kirkeverge

Skrevet den 15.10.2015

Camilla Høiberg ( 39) er av Døvekirknes Fellesråd tilsatt som ny kirkeverge i Døvekirken. Hun arbeider nå som Daglig leder for Døvekirken i Oslo og tiltrer stillingen som kirkeverge 1. janaur 2016.

Egen tekstbok for døvekirken?

Skrevet den 24.04.2015

Skal Døvekirken lese helt andre tekster fra Bibelen når vi har gudstjenester, enn kirken for øvrig. Et utkast til et eget utvalg av Bibeltekster for Døvekirken er nå lagt fram. Døveprestene Lars Hana og Per Walle er meget kritisk til dette utkastet.

Nytt menighetsråd i Trondheim

Skrevet den 15.09.2015

Halvparten av menighetsrådet i Trondheim er ved dette valget skiftet ut. Ivar Larsen Sveberg,  Sissi Malene Urgård og Karl-Olav Kristiansen er nye faste medlemmer. Ingrid Alme Bjerkli, Eva Hennie  Hansen og Erna Margrethe Tomassen blir med over fra det gamle rådet til fire nye år.