Kirkelige tiltak for døve/hørselshemmede i Norge

bibelselskapet.jpgBibelen på Tegnspråk
På Bibelselskapets hjemmesider finner du Lukasevangeliet på tegnspråk. Bibelselskapet arbeider sammen med Døvekirken for å oversette hele Bibelen til tegnspråk.

signo.pngSigno
Signo er en diakonal stiftelse for døve og sterkt hørselshemmede. På ulike steder i landet drives det en rekke virksomheter som Conrad Svendsens Senter og Rycon AS i Oslo og Andebu kompetansesenter (AKS), Andebu Døvblindesenter, Grantoppen AS og Nøkkelbo i Vestfold. I desember 2012 åpnet Signo verdens første "sansekirke" for døvblinde, Tomaskirken, på Andebu.

kirkens-sos1.pngKirkens SOS - Teksttelefon 55 32 56 97.
Kirkens SOS har en egen teksttelefontjeneste. Gjennom denne tjenesten kan Kirkens SOS tilby er et medmenneske som gir støtte og trøst til mennesker som er fortvilte og har det vondt. Du kan ringe anonymt, og teksttelefonen har ingen nummervisning. De som kontakter Kirkens SOS kan være trygge på at vi er til å stole på. Alle medarbeidere ved Kirkens SOS har taushetsplikt. Medarbeiderne er også anonyme.