logo.png

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Innhold

Aktivitetskalender

  1. 1 - Fellesarrangementer
  2. 2 - Døves Blad
  3. 3 - Møteplan for fellesrådet og LUD
  1. >> Flere arrangement

Døveskolen i Antsirabe

Gjennom Det Norske Misjonsselskap (NMS) samarbeider Døves menigheters misjonskomite

Arbeidet rettes mot to områder. Det ene er å gi døve barn og ungdommer mulighet til skolegang og utdannelse. En fadderordning betaler for skolemateriell og transport for barn som ikke har råd til å gå på skolen. Pengene fordeles på elever ved fire internatskoler og tre dagskoler. Flere døve ungdommer fra Norge har vært volontører i skolearbeidet på Madagaskar. Du kan lese mer om skolearbeidet på Madagaskar på NMS sine hjemmesider.

Det andre arbeidet samler penger i et fond i Den gassisk-lutherske kirke, som lønner to døvepreststillinger, dekker reiseutgifter så prestene kan ha gudstjenester, besøke enkeltpersoner, delta ved dåp, viglser, begravelser og undervise på døveskolene, og sikrer opplæring av nye døveprester. Du kan lese mer om døvepresttjenesten på Madagaskar på NMS sine hjemmesider.

NMS har også laget en flott presentasjon om Madagaskar.

 

Arbeidet i Kamerun tar sikte på å gi døve og sterkt tunghørte barn en utdannelse som fører fram til grunnskoleutdanning, samtidig som de også får trosopplæring. I tillegg gis det også tegnspråkopplæring for lærere. Høsten 2016 er for første gang en døv ungdom fra Norge volontør ved døveskolen i Ngaoundere. Du kan lese mer om døvearbeidet i Kamerun på NMS sine hjemmesider.

Det finnes mer informasjon om arbeidet på www.nms.no.

Vil du bli fadder eller støtte arbeidet kan du kontakte Døvekirken eller NMS.

Info

Abonner på nyheter >> Nyhetsarkiv >>

Digital bønnevegg

Skrevet den 30.11.2016

1. søndag i advent i år lanserte Kirkerådet en digital bønnevegg der du kan tenne lys og be en bønn på nettet. Dette er et flott tilbud som passer like godt for både døve og hørende.

Volontør på Madagaskar?

Skrevet den 09.11.2016

Lyst til å jobbe som volontør på døveskole på Madagaskar? Hald internasjonale senter tar opp nye studenter på linjen for døve.

App for døve konfirmanter

Skrevet den 09.11.2016

Kristne og bibelske hovedtekster er lett tilgjengelig for hørende konfirmanter. Det samme er ikke tilfelle for døve og hørselshemmende barn og unge – men nå skal en app gjøre det lettere for unge med høreutfordringer.

Nettsiden er levert av Inbusiness