Kirkelige handlinger

Velkommen til bryllup

bryllop[1].jpgEt bryllup er en stor begivenhet og en fest, både for de to som gifter seg, og for begge familiene. Bryllup i døvekirken er en høytid for alle.

Ta kontakt med døvemenigheten din i god tid og avtal dato og klokkeslett.  Er det ønske om at døvepresten skal delta ved bryllup i annen kirke, er det også godt å få beskjed i god tid, helst så snart dere har bestilt kirken.

Før bryllup kan inngås er det en del papirer som må fylles ut og leveres folkeregisteret i god tid før bryllupet. Disse kan dere laste ned fra internett.  Er dere i tvil om noe, så ta gjerne kontakt med oss for å få hjelp.

Når det nærmer seg vil presten gjerne ha en samtale med brudeparet.  Vi snakker litt om det å være par og det å være gift.  Vi snakker om selve vigselsgudstjenesten i kirken.  Kanskje har brudeparet spesielle ønsker i forbindelse med denne.

Les mer om ekteskapsinngåelse i Den norske Kirke. Her vil dere finne en rekke råd og tips i forbindelse med bryllupet og forberedelsene.